Litinová pánev Kazan s poklicí, kulaté dno

Litinová pánev s hliníkovou poklicí o objemu 12L nebo 16L


Doba dodání 2-3 dny

Zvolte si variantu:

Cena od 2 590,00 Kč

Pánev Kazan je ideální pro přípravu guláše, masových směsí, hustých polévek nebo tradičního rýžového pokrmu plov. Pánev Kazan můžete umístit na tandyr už během rozpalování a využít tuto dobu např. pro přípravu polévky. Za pěkného počasí můžete jednoduše vařit vaše oblíbená jídla venku na čerstvém vzduchu spolu s rodinou a přáteli.

Rozměry:

pánev Kazan 12l - výška 17 cm, max. Ø 40 cm, hmotnost 10 kg

pánev Kazan 16l - výška 18 cm, max. Ø 45 cm, hmotnost 12,5 kg

Před prvním použitím je třeba pánev vypálit. Poté ještě teplou pánev očistěte vlhkým hadříkem, potřete pánev olejem na vaření a můžete začít!

Pokyny pro péči

Po použití a zchladnutí opláchněte pánev teplou vodou s použitím čistícího prostředku. K odstranění připečených zbytků jídla lze použít tvrdší kartáč. Poté by pánev měla být potřena olejem a zahřáta, aby na povrchu zůstala nepřilnavá vrstva.

Vzhledem k tomu, že litina je materiál, který rychle koroduje, je třeba při používání pánve vzít v úvahu následující:

- pánev Kazan nemyjte rozžhavenou (pokud k tomu dojde, nikdy ji neoplachujte studenou vodou!)

- nenechávejte v ní zbytky jídla

- vyhněte se tvrdým nárazům

- skladujte ji na chladném a suchém místě bez víka

Pokud se i přes opatrnost na vaší pánvi vytvořily skvrny od rzi, můžete je odstranit sami následujícím způsobem: Nejprve se skvrny od rzi odstraní houbou na nádobí nebo drátěnkou, poté se omyje vodou. Nakonec pánev naolejujte a zahřejte nad ohněm po dobu 25-30 minut.

Pro umístění nad tandyr doporučujeme dokoupit podstavec pod pánev Kazan.