Pánev Kazan je ideální pro přípravu guláše, masových směsí, hustých polévek nebo tradičního rýžového pokrmu plov. Pánev Kazan můžete umístit na tandyr už během rozpalování a využít tuto dobu např. pro přípravu polévky. Za pěkného počasí můžete jednoduše vařit vaše oblíbená jídla venku na čerstvém vzduchu spolu s rodinou a přáteli.
Rozměry:
pánev Kazan 12l - výška 17 cm, max. Ø 40 cm, hmotnost 10 kg
pánev Kazan 16l - výška 18 cm, max. Ø
45 cm, hmotnost 12,5 kg
Před prvním použitím je třeba pánev vypálit. Poté ještě teplou pánev očistěte vlhkým hadříkem, potřete pánev olejem na vaření a můžete začít!
Pokyny pro péči
Po
použití a zchladnutí opláchněte pánev teplou vodou s použitím čistícího
prostředku. K odstranění připečených zbytků jídla lze použít tvrdší
kartáč.
Poté by pánev měla být potřena olejem a zahřáta, aby na povrchu zůstala
nepřilnavá vrstva.
Vzhledem k tomu, že litina je materiál, který rychle koroduje, je třeba při používání pánve vzít v úvahu následující:
- pánev Kazan nemyjte rozžhavenou (pokud k tomu dojde, nikdy ji neoplachujte studenou vodou!)
- nenechávejte v ní zbytky jídla
- vyhněte se tvrdým nárazům
- skladujte ji na chladném a suchém místě bez víka
Pokud se i přes opatrnost na vaší pánvi vytvořily skvrny od rzi, můžete je odstranit sami následujícím způsobem: Nejprve se skvrny od rzi odstraní houbou na nádobí nebo drátěnkou, poté se omyje vodou. Nakonec pánev naolejujte a zahřejte nad ohněm po dobu 25-30 minut.
Pro umístění nad tandyr doporučujeme dokoupit podstavec pod pánev Kazan.