Průvodce výběrem vhodného tandyru

23.02.2021

Pomůžeme Vám vybrat si správnou velikost tandyru a vysvětlíme, čím se od sebe tandyry liší.

Pokud si tandyry chcete prohlédnout osobně, zavolejte nám a stavte se v Benátkách nad Jizerou.

Tandyry se liší velikostí, konstrukčními detaily a počtem špízových jehel, které je možné umístit do tandyru.

Pokud plánujete péci často s přáteli, vyberte si určitě největší tandyr Dastarhan, Ataman nebo Aladin mini. Všechny pojmou dvanáct špízových jehel najednou. Zároveň mají široké hrdlo, proto je pro ně vhodné příslušenství s průměrem 28 cm - grilovací mřížky, špízový stromek, pizza kámen. V největších tandyrech lze péct až 12 kg masa najednou. Díky své velikosti a silným stěnám udrží teplo až 1,5 hodiny po rozpálení. Tandyr Ataman nabízíme i ve variantě s odklopným víkem na pantu pro snažší manipulaci.

Tandyr Skif je také připraven na dvanáct špízových jehel, ale průměr hrdla už vyžaduje použít příslušenství o průměru 21 cm. Od ostatních tandyrů se odlišuje o 1 cm silnější stěnou a tím i lepší akumulací tepla. Pokud budete připravovat pouze maso na špízech, i se Skifem pohostíte až 18 lidí najednou.

Tandyr Esaul pojme 8 špízových jehel najednou, zavěšují se na kovanou hrazdu v hrdle.

Originální způsobem zavěšení jehel se vyznačují tandyry Lovec a Don Sarmat. Až 8 špízových jehel se zavěsí do zářezů ve víku tandyru. Je to pohodlné řešení. Lovec je svojí velikostí vhodný pro 6 jedlíků, Don Sarmat je o něco menší.

Pokud se stále nemůžete rozhodnout, volejte, pište, rádi Vám poradíme!